U bent hier

Minisymposium: 20 jaar klachtrecht

Dit jaar bestaat het klachtrecht precies 20 jaar. Reden genoeg om deze rechtsvorm te evalueren. Is de kwaliteit van het onderwijs verbeterd of is de werkelijkheid weerbarstiger? Ontdek en denk mee tijdens het minisymposium van de Stichting Geschillencommissies Bijzonder Onderwijs (GCBO) op vrijdag 9 november, 9.45u in Gouda.

Het symposium wordt geopend met een lezing van mr. Henk Naves (lid Raad voor de Rechtspraak en voorzitter klachtencommissie GCBO). Hij neemt ons mee in de ontwikkelingen van afgelopen 20 jaar waaronder mediation en de AVG. Vervolgens kiest u uit drie interessante workshops. Na een korte afsluiting door mr. Simon Steen, voorzitter bestuur GCBO, sluiten we de ochtend af met een lunch.

 

Workshops

  • Mr. Anton Kotte neemt ons mee in de specifieke veranderingen binnen het klachtrecht daar waar de klachtbehandeling op schoolniveau plaatsvindt.
  • Mr. Eva Batelaan-Boomsma diept het thema verder uit en richt zich daarbij op de klachtbehandeling door de commissie; waar loopt de commissie tegen aan?
  • Mr. Marion Scholtes is gespecialiseerd in informatieverstrekking en consultatie bij gescheiden ouders en stelt de klachtbehandeling binnen dit specifieke thema aan de orde.

 

Alle workshops hebben een interactief karakter waarbij relevante cases worden besproken.

Reserveer de ochtend van 9 november in uw agenda en meld u aan via: info@gcbo.nl. Deelname is kosteloos. Op dit moment zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar. Het totaal aantal is echter beperkt.

 
PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs