U bent hier

Minister Slob en prinses Laurentien op werkconferentie Samen zijn wij school

Het campagnejaar Samen zijn wij school sluit af met een werkconferentie in Utrecht op 13 juni, waarbij ook minister Slob aanwezig is. En inmiddels weten we dat ook prinses Laurentien er zal zijn om met ons mee te denken over een goede relatie tussen school en ouders. Zij zal vooral de aanwezige kinderen vragen naar hun ideeën hierover.

Wil je ook meedenken over dit belangrijke onderwerp en geïnspireerd worden door anderen? Meld je dan aan!

Verus is mede-initiator van de campagne Samen zijn wij school die in september 2018 op het Binnenhof startte. Het motief voor deze campagne was de ongerustheid over verdergaande juridisering van de relatie tussen school en ouders. Met een aantal organisaties, waaronder Ouders & Onderwijs, de belangenorganisatie voor ouders, werd vastgesteld dat we de ogen niet sluiten voor deze weerbarstigheden maar veel geleerd kan worden van positieve ervaringen op dit gebied. In het campagnejaar zijn verhalen gepubliceerd, vonden in het land ontbijtgesprekken met scholen, ouders èn leerlingen plaats en zijn ervaringen en tips gedeeld.

Denk mee op 13 juni

Op 13 juni vindt de werkconferentie Samen zijn wij school plaats. Iedereen die mee wil denken over de goede relatie tussen school & ouders is van harte uitgenodigd!

Lees hier meer over de werkconferentie Samen zijn wij school

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs