U bent hier

Minister Bussemaker spreekt over zingeving op school

Minister Bussemaker spreekt op 25 mei over Zingeving op school, tijdens een open bijeenkomst van de Banning Werkgemeenschap voor de PvdA. Het zal onder andere gaan over de vraag of niet erkend moet worden dat de school vrijwel de enige nog centrale plek in de samenleving voor waardenontwikkeling, burgerschapsvorming en gemeenschapsvorming vormt. 

Naast Bussemaker zijn Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing (PvdA) en senator Ruard Ganzevoort (GroenLinks) aanwezig. Zij reageren op Bussemaker’s toespraak. De bijeenkomst, op 25 mei in De Rode Hoed in Amsterdam, wordt georganiseerd door de Banning Werkgemeenschap, die reflectie op zingevingsvragen wil bevorderen en bij wil dragen aan een sociaal-democratische politieke visie vanuit de christelijke geloofstraditie.

De organisatie vindt het van groot belang dat kinderen worden toegerust om richting aan hun leven te kunnen geven. “Tot de basiskennis van elke burger behoort dat er veel levensovertuigingen (mogelijk) zijn. Al in het basisonderwijs moeten leerlingen dit inzicht kunnen verwerven. Uitgaande van de ervaring en verwondering van kinderen, waarmee elk succesvol leerproces begint, behoren levensvragen in een open gesprek van leerkracht en kinderen in de klas te worden besproken.”

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Meer informatie vindt u hier.

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs