U bent hier

Meldplicht energiebesparende maatregelen - Laat het voor je doen

Heeft u al gemeld welke energiebesparende maatregelen uw school gaat treffen? Dit bent u namelijk wettelijk verplicht. Niet melden kan u een dwangsom opleveren. Collectief Energie Voor Scholen kan de melding voor u verzorgen.

Doel van de meldplicht die is ingesteld door de overheid, is het terugdringen van energiegebruik en CO2-uitstoot. De informatieplicht geldt voor bedrijven en instellingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (equivalent) per jaar verbruiken. Het betreft energiebesparende maatregelen waarvan de terugverdientijd vijf jaar of minder is.

Dwangsom 1000 euro

Deze melding had u uiterlijk op 1 juli 2019 moeten doen. Als u nog niet heeft gemeld welke energiebesparende maatregelen uw school neemt, bent u volgens de wetgever in overtreding. Als blijkt dat uw school (of scholen) nog niet aan de meldplicht hebben voldaan, dan kan via de lokale Omgevingsdienst een dwangsom worden opgelegd. Die dwangsom bedraagt in de regel 1000 euro per overtreding.

Uitbesteden?

Wij kunnen ons voorstellen dat het handig is om de verplichte melding uit te besteden. Ons collectief Energie Voor Scholen kan de melding voor u verzorgen. Kijk op www.energievoorscholen.nl voor alle informatie.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs