U bent hier

Meld uw Functionaris Gegevensbescherming aan bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) maakt in zijn zojuist verschenen nieuwsbrief van april 2018 bekend dat alle instellingen die verplicht zijn een Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen, deze FG moeten aanmelden bij de AP. Deze aanmelding dient plaats te vinden via het online aanmeldingsformulier functionaris voor de gegevensbescherming (FG).

Organisaties die hun FG al eerder hebben aangemeld voor het openbare register, moeten dat opnieuw doen. FG-aanmeldingen die niet via het online aanmeldingsformulier zijn gedaan, komen na 25 mei 2018 namelijk te vervallen. 

Voor de vraag naar een FG werkt Verus samen met Lumen Group. Dit is een consultancypartij die zich exclusief richt op privacy & data protectie en is gespecialiseerd in het onderwijs.

Verder is het invullen van het verwerkingsregister een belangrijke prioriteit. In onze toolkit treft u hier een model voor aan. 

Ook zijn wij momenteel in gesprek met diverse softwareleveranciers die systemen hebben ontwikkeld voor het inrichten van het verwerkingsregister en die overzicht geven van waar u als school aan moet voldoen in het kader van onder andere de AVG (RisicoScan) en of u daaraan ook voldoet. 
   
Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met het secretariaat van Verus Juridisch, aenj@verus.nl, 0348-744448.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs