U bent hier

MBO’s openen PopUp Innovatiehuis over Levenskunst, Cultuur en Betekenis

ROC Friese Poort en Landstede richten in september een PopUp Innovatiehuis in. Thema is Levenskunst, Cultuur en Betekenis. “Vroeger ‘kreeg’ je de zin van het leven, vandaag de dag moet je er als student zelf naar op zoek.”

Het PopUp Innovatiehuis is een initiatief van het consortium voor innovatie dat vernieuwing voor het mbo ondersteunt. Voor de derde keer nodigde het Consortium twee mbo-instellingen uit om het innovatiehuis mee in te richten.

Kwalificeren, maar wat willen we verder?

Friese Poort en Landstede kiezen dit najaar in Steenwijk voor vragen rondom zingeving, met onder meer een lezing over levenskunst en een spel over Zin in werk. “We willen het in de breedte hebben over de vraag waar het mbo-onderwijs nu voor staat”, vertelt Nieke Jansen. Als programmamanager identiteit bij de Landstede Groep is zij betrokken bij het Innovatiehuis in het noorden.

Daarom is er bijvoorbeeld een ochtend over brede vorming. “Want we zijn goed in kwalificeren, maar wat willen we nu verder? Daar willen we over in gesprek.” Het doel is: praten en daarna binnen de eigen organisatie een stap zetten. Wie mee wil denken (en íedereen is welkom), mag zich aanmelden en kan tussen dinsdag 19 en donderdag 28 september aanschuiven bij de activiteiten. 

Een vervolg in de eigen school

“Elkaar verder helpen, daar is het innovatiehuis voor. We gaan niet op het eind de balans opmaken en zeggen: zo moet het mbo verder. We gaan wel voor onze eigen school de opbrengst bekijken en ervoor zorgdragen dat die een vervolg krijgen.”

Alle informatie over het PopUp Innovatiehuis en het programma voor dit najaar vindt u hier

MBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs