U bent hier

Maart Mediamaand staat weer voor de deur!

Voor het derde jaar op rij organiseert Manouk van ’t Wel, ICT-coördinator en leerkracht bij LiemersNovum (26 scholen in De Liemers) Maart Mediamaand. Thema dit jaar: Communicatie. Deelname is gratis en heel simpel.

In 2018 startte Van ’t Wel met Maart Mediamaand: een project van drie weken om leraren en leerlingen aan de slag te laten gaan met digitale geletterdheid. Vorig jaar besloot de ICT-coördinator een brede uitnodiging de deur uit te doen: álle klassen en scholen die willen, kunnen zich aanmelden voor de Mediamaand. 50 scholen van buiten de stichting (en zelfs een Belgische school) deden mee en dit jaar hoopt Van ’t Wel op verdere groei.

De Mediamaand is zo opgezet dat de hele school kan deelnemen: de challenges zijn geschikt voor groep 3 t/m 8. Gedurende de maand maart ontvangen scholen drie weken lang, wekelijks een nieuwe challenge. En een leraar hoeft geen digiwonder te zijn om met de opdrachten uit de voeten te kunnen, die zijn laagdrempelig.

Dit jaar staat Taal centraal. Gesproken taal, geschreven taal en communicatiemiddelen. Klassen gaan aan de slag met non-verbale communicatie, de herkomst van woorden, morse en braille, programmeertaal. Maar ook de sociale impact van communicatie speelt een rol: want hoe communiceer je op whatsapp? Hoe kom je over met bepaalde emoji’s?

Scholen die interesse hebben om deel te nemen, mailen dit naar ict@liemersnovum.nl. Daarbij geldt dat je mee mag doen met een klas, maar ook met de hele school.

PO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs