U bent hier

Leraren, studenten en hogeschooldocenten beantwoorden samen vragen over levensbeschouwelijke educatie en diversiteit

Leven er op uw school vragen over een betekenisvolle invulling van lessen godsdienst of levensbeschouwing? Zijn er vragen over de schoolidentiteit en de concretisering daarvan in de praktijk van alledag? De Kenniswerkplaats voor Levensbeschouwelijke Educatie en Diversiteit van Windesheim gaat er graag samen met u mee aan de slag.

Erik Renkema is op 1 maart benoemd tot hogeschoolhoofddocent voor het inrichten van deze Kenniswerkplaats. Dat is geen fysieke ruimte, legt hij uit, maar een onderzoeksnetwerk. Daarin zijn scholen vanuit het primair- en voortgezet onderwijs en zowel openbare als bijzondere scholen welkom.

Leraren, studenten en hogeschooldocenten 

“Het bijzondere van dit initiatief is dat scholen samen met studenten van de pabo en/of lerarenopleiding Theologie en Levensbeschouwing onderzoek uitvoeren naar levensbeschouwelijke educatie en diversiteit.” Elke school met een vraag kan zich bij Renkema melden. Die helpt vervolgens de vraag te concretiseren en brengt mogelijke betrokkenen met elkaar in contact. 

“We koppelen de vragen uit het veld aan studenten”, zegt Renkema. “Opleiders van de hogeschool zijn als begeleiders aan de projecten verbonden. De studenten  gaan in samenwerking met het lerarenteam de vraag van de school beantwoorden.” 

Win-win-win situatie

Een win-win-win situatie wat hem betreft: de vraag van de school wordt beantwoord, de student ontwikkelt zich en de hogeschool krijgt inzicht in wat er leeft in het veld op het gebied van 
levensbeschouwelijke educatie en diversiteit. 

Neem contact op

De Kenniswerkplaats heeft een landelijke ambitie en scholen uit het hele land hebben zich al gemeld. Maar er kunnen er meer bij. Dus heeft u een vraag op het gebied van levensbeschouwelijke educatie en diversiteit? Neem contact op met Renkema! Vanaf het nieuwe studiejaar gaat de kenniswerkplaats van start. 

drs. Erik Renkema - erik.renkema@windesheim.nl - T  06-10313579

PO | VO | HBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs