U bent hier

Leidende principes van bestuurlijk handelen

Goed bestuurlijk handelen in het katholiek en christelijk onderwijs. Wat zijn leidende principes van dat handelen? Wat geeft bestuurders richting én ruimte? Wat motiveert bestuurders om zich in te zetten voor goed onderwijs? Een ontwikkelgroep van bestuurders aangesloten met Verus houdt zich dit kalenderjaar met deze vragen bezig.

Een ontwikkelgroep van bestuurders aangesloten bij Verus houdt zich dit kalenderjaar met deze vragen bezig. Graag betrekt de groep collega-bestuurders in het gesprek met hun ideeën en noties bij deze vragen. Zeker vanuit hun ervaring en expertise kunnen er leidende principes op het spoor gekomen worden. Voor het gesprek zullen onderwijsbestuurders de komende tijd worden uitgenodigd – daarover later meer.

Graag willen we jou, als onderwijsbestuurder, nu al vragen om uw ideeën en noties te delen bij vragen als bovenstaande, en die te maken hebben met jouw leidende principes van goed bestuurlijk handelen. Daarvoor kan de afbeelding bij dit bericht een stimulans zijn: wat roept dit beeld bij jou op over goed bestuurlijk handelen met het oog op goed onderwijs?

Jouw reactie kun je sturen naar Theo van der Zee (tvanderzee@verus.nl) en Erik Renkema (erenkema@verus.nl). Ook voor nadere informatie over de ontwikkelgroep kun je bij hen terecht.

Alvast heel hartelijk dank!

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs