U bent hier

Leerlingen Crescendo zingen hele processie The Passion lang

Hoorde je ze zingen? De deelnemers aan de processie van The Passion, op Witte Donderdag? Het waren de kinderen van basisschool Crescendo die het gezang inzetten, vertelt directeur Glenda Acton niet zonder trots. De leerlingen liepen mee in de processie én drie van hen mochten vooraf de hoofdrolspelers ontmoeten!

Verus is partner van The Passion en nodigde christelijke basisschool Crescendo in Amsterdam Zuidoost uit mee te lopen in de processie achter het kruis. 

Als zo’n prachtig event in de eigen wijk plaatsvindt, moet je als christelijke basisschool natuurlijk meedoen, vindt directeur Acton. 30 leerlingen en begeleiders liepen, samen met zo’n 1000 anderen, in processie achter het kruis aan. 

De kinderen kregen vooraf op school uitleg over wat een processie eigenlijk is. En drie van hen werden door het Jeugdjournaal uitgenodigd om vooraf met de hoofdrolspelers te spreken (kijk hier terug, vanaf ongeveer 9.00).

Spontaan zingen

“Met hun enthousiasme, levendigheid en spontaniteit hebben onze kinderen echt iets toegevoegd aan de processie”, zegt Acton een week later. “We zeiden vooraf: het is een plechtigheid waar je aan meedoet. Maar tijdens het lopen begonnen de kinderen spontaan te zingen en ik zag dat mensen bij ons groepje begonnen te lopen omdat ze genoten van het kindergezang. Anderen stemden in door ‘amen’ te zingen. Ze hebben de hele stoet lang gezongen.”

Dankbaarheid 

De diversiteit van de deelnemers, dat grote kruis, de muziek… De processie maakte indruk op de leerlingen, vertelt de directeur. “Achteraf kwam een meisje naar mij toe en zei: Juf Glenda, ik ben zo dankbaar dat ik mee mocht lopen.”

PO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs