U bent hier

Leergang onderwijsrecht start 6 april 2022 bij de VU

Het onderwijsveld blijft in beweging; passend onderwijs, de richting vrije planning van het onderwijsaanbod, transitie van het inspectietoezicht en het toelatingsrecht tot het mbo. Weet jij wat de onderwijsrechtelijke kaders zijn bij de huidige veranderingen in het onderwijs? Bij de leergang Onderwijsrecht, die op 6 april 2022 start krijg je meer inzicht in deze kaders.

De kaders bepalen de ruimte die scholen hebben voor het bepalen van hun eigen koers: inhoudelijk en organisatorisch, maar ook strategisch en financieel. Met deze leergang raakt u wegwijs in de hoofdlijnen van alle relevante wet- en regelgeving voor het onderwijs. De leergang staat onder leiding van prof. dr. Renée van Schoonhoven hoogleraar onderwijsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU en samen met een team van docenten (o.a. mr. Kees Jansen, jurist bij Verus) heeft zij speciale aandacht voor de mate en vorm waarin het recht het onderwijs en de organisatie daarvan in de praktijk beïnvloedt.

Leereffect

Door het volgen van colleges, het lezen van de verrijkingsstof, het actief delen van jouw ervaringen met mede cursisten en het schrijven van een paper over een onderwijsrechtelijk vraagstuk dat uw interesse heeft en/of relevant is voor jouw werkkring bereik je een groot leereffect. De leergang is vorig jaar wederom beoordeelt met een 9,2!

Wilt u meer informatie of heb je vragen neem dan deel aan de gratis online informatiesessie op woensdag 19 januari van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden voor de informatiesessie kan op deze site van de leergang Onderwijsrecht

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs