U bent hier

Lage premie ondanks toename verzekeringsclaims van ouders

Steeds meer ouders dienen verzekeringsclaims in bij scholen bleek in een uitzending van EenVandaag op zaterdag 8 september. Naast het stimuleren van betere samenwerking tussen ouders en school beheert Verus voor veel scholen en besturen het verzekeringspakket en herkent de toename van het aantal claims van ouders. Een aantal zaken in de uitzending bleef onderbelicht, terwijl ze belangrijk zijn om te melden.

Preventie houdt onze premie laag

Bij Verus is de premie de laatste zeven jaar niet gestegen in tegenstelling tot de in de uitzending genoemde premiestijgingen tot wel 50% in een aantal jaren. Volgens coördinator Lex Joosten, bij Verus  verantwoordelijk voor het verzekeringsaanbod, komt dat resultaat door een aantal belangrijke keuzes:

“In de eerste plaats doet Verus veel aan voorlichting en aan preventie samen met de verzekeringsmakelaar, we wijzen scholen en besturen op bepaalde risico’s en staan onze leden bij met raad en daad. Verus heeft daarvoor drie verzekeringsexperts als adviseurs in dienst die juist samen met onze leden naar dit soort zaken kijken.

Deze preventie richt zich vooral op de huis-tuin en keuken zaken die zeer vaak voorkomen. Daarmee kunnen scholen met een heel klein beetje inzicht zélf tot hele grote verbeterstappen komen.”

Schaalgrootte en scherp onderhandelen

“Ten tweede houdt Verus de premie op een acceptabel niveau door de schaalgrootte van de collectiviteit, door het constant actueel houden van de polisvoorwaarden en door scherp te onderhandelen met de diverse verzekeraars van het pakket zonder aan de kwaliteit van de dekking in te boeten. Maar de belangrijkste succesfactor is het gezamenlijk als één geheel in een samenwerkingsdriehoek optrekken: de Verus-scholen, de verzekeringsmakelaar en de verzekeringsadviseurs van Verus, want samen kan je meer.”

Wilt u ook met Verus sparren of een second opinion over uw verzekeringspakket? Neem contact met ons op

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs