U bent hier

Kom kijken in de stal

Nog twee weken, dan vertrekt de Sint en richten scholen zich op Kerst. Met het lesmateriaal Kom kijken in de stal, wordt iedere week een figuur van de kerststal uitgelicht. Zo ontdekken leerlingen (opnieuw) het traditionele kerstverhaal.

De leerlingen denken na wie we niet kunnen missen binnen deze kerstgroep. Ze beseffen dat Kerst het geboorteverhaal van Jezus Christus is, maar dat de essentie ligt bij dat wat Jezus deed toen hij eenmaal volwassen was. Jezus wilde dichtbij mensen zijn, speciaal bij die mensen waar anderen niet altijd dichtbij willen zijn.

Omdat Kerst een feest is dat je juist samen met anderen viert, is er aandacht om samen in gesprek te raken en samen te werken. Daarvoor worden verschillende groepen aan elkaar gekoppeld. Oudere kinderen helpen de jongeren. Het lesmateriaal bevat ook werkvormen om in de eigen klas mee aan de slag te gaan. 

Meer informatie over het lesmateriaal voor de adventstijd dat Stichting BVA ter beschikking biedt, vindt u op www.adventsactie.nl/scholen

PO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs