U bent hier

Kloosterdag aan het begin van het nieuwe schooljaar

Een nieuw schooljaar. Je begint met frisse moed. Maar hoe houd je de inspiratie levend? Dat leer je op 21 september bij de benedictijner monniken van de St. Adelbertabdij. Ga mee op deze kloosterdag voor professionals in het onderwijs.

De rust, de mooie omgeving en de authenticiteit van het kloosterleven spreken veel mensen aan en roepen verwondering of nieuwsgierigheid op. Vooral in de drukte en de waan van de dag snakken we soms naar een punt van rust of inspiratie. Denk maar eens aan de voorbeelden in je werk waarbij administratie, examenstress en tijdnood de overhand hebben. Hoe zorg je er dan voor dat het contact met leerlingen blijft bruisen? Of hoe combineer je een drukke baan in het onderwijs met het leven daarbuiten? Waar doe je het ook alweer voor en hoe houd je dat levend? In ons leven en zeker in het onderwijs waar we werken is dit een vraag waarmee we worstelen.

Op zoek naar de bron

Waar je je ook voor inzet, dikwijls raak je gaandeweg de bezieling kwijt waarmee je ooit begon. Het enthousiasme van het begin is soms ver te zoeken en je bron van inspiratie lijkt droog te staan. Tijdens deze abdijdag  ga je, met behulp van de levenslessen van de monniken, op pelgrimstocht om de weg naar die bron opnieuw te vinden.

De inspiratie levend houden

Of je nu wel of niet bekend bent met het kloosterleven maakt niet uit. Aan het begin van het nieuwe schooljaar ben je een dag lang te gast bij de benedictijner monniken van de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Zij vertellen hoe zij hun inspiratie levend houden. Samen met hen vier je de stilte van het gebed en krijg je de kans op zoek te gaan naar de monnik in jezelf. Het ochtendprogramma wordt geleid door Leo Fijen die in vele kloosters met religieuzen sprak. Hij maakte daarover tv-programma’s en schreef diverse boeken. 

Meer 

Met vragen kunt u terecht bij Pieter Gerrits van Verus, M 06 30 61 74 60, E pgerrits@verus.nl

Deze abdijdag vindt plaats in de Benedictushof, het spiritueel centrum van de St. Adelbertabdij in Egmond en wordt georganiseerd door Verus en De Zalige Zalm.
Benedictushof, Vennewatersweg 27A, 1935 AR Egmond-Binnen
Telefoon: 072 5062786 – Bram Verheijen, abdij van Egmond 

Kosten: € 60 per persoon inclusief lunch, koffie, thee en het pelgrimsboekje
Datum: 21 september 2016, 10.00 – 17.30 uur
 

Inschrijven bij Abdij van Egmond

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs