U bent hier

Kijk eens kritisch naar uw relatie

Een eigen vooroverleg van het intern toezicht zonder aanwezigheid van het bestuur wordt over het algemeen nog als not-done gezien. Dat is één van de conclusies die prof. dr. ir. Rienk Goodijk trekt in zijn onderzoek naar de relatie tussen bestuur en toezicht. Goodijk deed casestudies bij tien bij Verus aangesloten onderwijsinstellingen. Leer van uw collega’s en kom op 17 juni naar de netwerkbijeenkomst waarop Goodijk zijn onderzoek presenteert.

Wat is je taak?

Strategisch partnerschap, over de relatie tussen bestuur en toezicht binnen onderwijsinstellingen, is het derde onderzoek dat Goodijk op verzoek van Verus uitvoerde. 

De resultaten van dit onderzoek geven inzicht in de wijze waarop wellicht één van de meest spannende vragen op het terrein van good governance wordt beantwoord: wat is de taak van de toezichthouder en het bestuur –ook in hun onderlinge relatie- als het gaat om het gestalte geven aan strategisch partnerschap? 


Leer van elkaar

Hoe doet uw organisatie het? En wat kunt u leren van anderen? Kom naar onze netwerkbijeenkomst voor toezichthouders en bestuurders op 17 juni 2014 in Doorn. 

Lees hier meer informatie en meld u aan

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs