U bent hier

Kerels voor de klas. ‘Dit is de tijd’

Zucht, er is al zóveel geprobeerd. Denkt Eppo Bruins nou echt dat hij wél meer mannen voor de klas kan krijgen? “Dit is anders”, zegt het overtuigde CU-Kamerlid. “We gaan niet uit van maatregelen of PR-campagnes, maar mee in een maatschappelijke beweging. Dit ís de tijd.”

Samen met Mannen op de Pabo organiseert Bruins 10 juni een mini-symposium & brainstorm Kerels voor de klas: En nu door! Een vervolg op zijn manifest Kerels voor de klas. Ja-knikkers hoeven niet te komen, zegt Bruins. En bonzen ook niet. Wel: “Onderwijsmeneren en –mevrouwen, directeuren van pabo’s, schooldirecteuren: mensen die met hun voeten in de klei staan.”

Als de helft van zijn manifest geschrapt wordt, vindt Bruins dat best. “Áls we maar wat doen. Dit is een dienstbare manier van politiek bedrijven.”

Maatschappelijke beweging

Ja, er is al van alles geprobeerd om meer mannen voor de klas te krijgen. Maar nu is het anders, zegt Bruins. “Er is een maatschappelijke beweging op gang gekomen die zegt: Dit kan zo toch niet. Er is iets gaande: Rotterdamse basisscholen die ‘overmeesterd’ worden, mannenclubs op pabo’s… Nu er enthousiasme en stem ontstaan, wil ik in Den Haag de stem zijn van deze mensen.” 

Dus nee: dé oplossing komt niet uit Den Haag. Maar Bruins hoort wel graag wat de politiek juist wel of juist niet moet doen. 

Meer 

Aanmelden voor Kerels voor de klas: En nu door! Kan hier

PO | HBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs