U bent hier

Ken uw verzekeringsplicht ook in het verkeer

Herinnert u zich het vreselijke ongeluk met de Stint nog? En wist u ook dat binnen het Verus basis verzekeringspakket dergelijke schades, veroorzaakt met of door motorvoertuigen, niet standaard zijn verzekerd?

Werknemer in het verkeer

Een motorvoertuig kent een eigen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor schade aan derden. Schade aan de bestuurder zelf is vaak uitgesloten. De Hoge Raad heeft in een aantal arresten gesteld dat de werkgever een vergoedingsplicht heeft voor de letselschade die werknemers in het verkeer oplopen. Dit maakt dat werkgevers een behoorlijke verzekering moeten afsluiten voor werknemers die zich vanwege hun werkzaamheden in het verkeer bevinden.

Voor werknemers en vrijwilligers

Maar u kunt zich beschermen tegen de gevolgen van dit soort tragische gebeurtenissen, door uw basispakket aan te vullen met een Schadeverzekering voor Werknemers. Deze aanvulling verzekert niet alleen schade in het verkeer van werknemers, maar ook van vrijwilligers die helpen bij bijvoorbeeld een schooluitje. Daarnaast dekt deze verzekering uw schadevergoedingsplicht bij ongevallen tijdens bedrijfsuitjes, bedrijfsfestiviteiten, bedrijfsopleidingen en zakenreizen.

Contact

Verus denkt graag met u mee om uw risico zo klein mogelijk te maken. Wilt u meer weten over deze schadeverzekering? Neem dan contact op met onze adviseur verzekeringen Carola van der Meeren via 0348 74 44 30 of cvandermeeren@verus.nl

beeld: Flickr

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs