U bent hier

Kandidaat voor de klas: Eric van ‘t Zelfde voor de Partij van de Arbeid

Op de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamerverkiezing prijken veel namen van onderwijsmensen. Verus stelt hen voor, in drie vragen. Deze week de nummer 73 van de Partij van de Arbeid.

Naam: Eric van ‘t Zelfde
Leeftijd: 45
Nummer 73 op de lijst voor de PvdA
Is Rector van Lyceum Oudehoven en geeft lezingen en trainingen over Leiderschap in Onderwijs. Werkte sinds 1995 altijd in het onderwijs. Kreeg veel aandacht met zijn onorthodoxe aanpak op zijn Rotterdamse Superschool.
 
Wat zou u doen als u morgen onderwijsminister was?
“Dan zeg ik: Ik zou een week op Texel in retraite gaan met een aantal docenten en een aantal collega's van het OOP. Ik zou eerst het PO, VO en MBO willen aanhoren. Op dag 1 zou ik via de partij een motie laten voorbereiden over arbeidsvoorwaarden. Daar heb ik geen consultatie voor nodig.” 
 
Wat kan Den Haag van het onderwijs leren?
“Den Haag hoeft niets meer van of over het Onderwijs te leren; we moeten nu gewoon eens zaken waarmaken en gaan doen. Op nummer 1 moet het lerarentekort komen!!!”
 
Waarom is uw partij de beste onderwijspartij?
“De PvdA is de beste onderwijspartij, omdat wij van oudsher tegen ongelijkheid strijden en, eerlijk is eerlijk, wij hebben ook zaken recht te zetten.”

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs