U bent hier

Juridische ledenborrel bij u in de buurt

Andere bestuurders, directeuren en stafmedewerkers ontmoeten én iets leren? Dat kan tijdens de ledenborrels die Besturenraad Advocaten & Juristen organiseren op zes plaatsen in het land. Tijdens deze gratis sessies voor leden uit po en vo zijn er inleidingen over DGO en de STECR Werkwijzer Verslaving en Werk Middelengebruik.

DGO
Door daling van het aantal leerlingen en bezuinigingen in zowel het po als in het vo staat de werkgelegenheid onder druk. Bij noodzakelijke afvloeiing van personeel dient in het vo en in het po (indien de regeling werkgelegenheidbeleid van toepassing is) of bij een reorganisatie overleg met centrales (DGO) te worden gevoerd over de personele gevolgen. Dit overleg dient te resulteren in een Sociaal Plan. Inhoud, procedure en wat er zoal bij het DGO komt kijken zullen aan de orde komen.

STECR
Aan de hand van de STECR Werkwijzer Verslaving en Werk Middelengebruik en (dis)functioneren op het werk gaan we in op de vraag hoe werkgevers moeten omgaan met de gevolgen van “middelengebruik” voor de arbeidsrelatie. Wat zijn de rechten en verplichtingen van werknemer? Op welke wijze kan de werknemer worden begeleid en is beleid op dit gebied wenselijk zo niet noodzakelijk?

De borrels vinden plaats op de volgende data en locaties:

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs