U bent hier

Jan Hol nieuwe voorzitter CvB Christelijke Hogeschool Ede

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) heeft per 17 augustus 2020 Jan Hol benoemd als voorzitter van het College van Bestuur. Samen met Pieter Oudenaarden vormt hij het tweehoofdig bestuur van de hogeschool. Hol volgt Harmen van Wijnen op die 1 mei afscheid nam als CvB-voorzitter. 

Jan Hol (gehuwd, twee volwassen kinderen) woont in Veenendaal. Hij studeerde Pedagogiek aan Felua, een van de voorlopers van de CHE en Politicologie en Massacommunicatie aan de VU. Vanaf 2013 werkte hij als directeur Communicatie, Public Affairs en Filantropie bij Amsterdam Universitair Medische Centra (UMC). Hol startte zijn loopbaan bij de publieke omroepen en als hoofd interne communicatie van KLM. Verder was hij werkzaam als directeur Communicatie bij Koninklijke Ahold, Nuon NV en Océ NV. Hol heeft verschillende vrijwillige, bestuurlijke functies gehad bij goede doelen op de gebieden van wetenschap, samenleving en christelijk geloof.

Samen

De nieuwe voorzitter over zijn benoeming: “In deze functie komen veel mooie elementen samen. Het is zeer waardevol om op de CHE samen te werken vanuit de christelijke identiteit. Het is voor mij ook een beetje thuiskomen, want ik studeerde ooit aan een van de voorlopers van de CHE. Naast onderwijs en onderzoek zijn ook mensvorming en gemeenschapszin belangrijke kenmerken van de CHE en daar wil ik graag aan bijdragen. Ik kijk uit naar de samenwerking met collega-bestuurder Pieter Oudenaarden, directeuren, medewerkers, studenten én het werkveld in de regio Foodvalley en daarbuiten.”    

Voor de wereld van morgen

Pieter-Jaap Aalbersberg, voorzitter Raad van Toezicht (RvT) van de CHE is blij met de benoeming: “Met Jan Hol heeft de CHE een nieuwe voorzitter van het CvB die passie voor christelijk hoger beroepsonderwijs heeft. Daar zijn we blij mee.”
 

HBO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs