U bent hier

Islamitische scholen over aanslag: Onze godsdienstleerkrachten vervullen zeker nu een sleutelrol

Op de scholen onder de stichting islamitische scholen Noor is met verbijstering gereageerd op de vreselijke aanslag in Parijs. “Voor onze leerlingen is dit heftig nieuws. Onze godsdienstleerkrachten vervullen zeker nu een sleutelrol”, laat de stichting weten aan Verus.

“De godsdienstleerkrachten zijn vandaag de klassen in gegaan en spraken met de leerlingen over de aanslag. Onze boodschap is dat deze aanslag in strijd is met alle islamitische normen en waarden. Wij leren de kinderen om genade, vergeving en geduld als uitgangspunt te nemen. De groepsleerkrachten hebben de leerlingen vervolgens voorbereid op de onverhoopte, maar zeer goed mogelijke vervelende opmerkingen door derden en hoe zich hiertegen te verweren.

Wij merken ook dat ouders behoefte hebben om over de aanslag te praten. Voor de moeders is de gebruikelijke koffieochtend een medium gebleken om uit te leggen hoe wij op school omgaan met deze droeve en traumatische gebeurtenis. Wij vragen hen om juist ook thuis over de aanslag te praten, zodat de kinderen het goed kunnen verwerken. 

Wij veroordelen deze aanslag op alle fronten en roepen onze medewerkers, leerlingen en ouders op om kalm en beheerst te blijven en niet toe te geven aan geweld en escalatie. Door met elkaar in gesprek blijven, op basis van wederzijds respect en vertrouwen, zullen we hopelijk deze rampzalige gebeurtenis te boven komen.

Onze oprechte deelneming gaat uit naar de familieleden en collega’s van de slachtoffers en wij wensen hen veel kracht en geduld toe. Wij denken aan hen in onze gebeden.”

Stichting Noor is geassocieerd lid van Verus

Bron foto: Thierry Chervel (Flickr)

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs