U bent hier

Inzicht in uw energieverbruik- en kosten

Weet u hoeveel energie uw school verbruikt? En zijn de energiekosten in lijn met de begroting? Wat is het effect van nieuwe verlichting of zonnepanelen? Meten is weten! De EnergyPanel-tool van het collectief Energie voor Scholen geeft u inzicht. De tool is vernieuwd met de feedback van gebruikers. 

Uw eigen dashboard

Veel schoolbesturen maken gebruik van EnergyPanel. Mede dankzij hun feedback kunt u in de verbeterde versie eenvoudig bepalen welke gegevens op uw dashboard worden getoond. Dat kunnen bijvoorbeeld de totale kosten zijn of de verbruiken van vorig jaar en het lopende jaar. 

De nieuwe flexibele indeling is gebruiksvriendelijk doordat EnergyPanel gebruikmaakt van widgets: blokjes informatie die allemaal afzonderlijk kunnen worden ingesteld. 

Rankingtool

In EnergyPanel 2.0 is ook een rankingtool beschikbaar. Hiermee kunt u gemakkelijk locaties met elkaar vergelijken. Dit kan op basis van het aantal vierkante meters of het aantal leerlingen. In de toekomst komt daar bovendien de mogelijkheid bij om eigen parameters in te stellen.

Deelnemers aan Energie Voor Scholen met grootverbruikaansluitingen op basis van telemetrie hebben tot en met 2020 kosteloos inzicht in de energiekosten- en verbruiken.  Kleinverbruikaansluitingen zijn tegen een vergoeding voor meetkosten ook toegankelijk in EnergyPanel.

Uw mening

We zijn erg benieuwd wat u van het nieuwe EnergyPanel vindt. Hebt u een positieve of negatieve ervaring, een aanbeveling of tip? Energie voor Scholen hoort het graag. Samen met u wil het collectief EnergyPanel in de toekomst nog beter maken. Laat uw reactie achter bij Karin Michgels via michgels@hellemansconsultancy.nl. Bellen mag natuurlijk ook: 030 22 55 010 of 06 23 69 02 88. Ook voor andere vragen op energiegebied en het collectief kunt u bij haar terecht. 

Energie voor Scholen

Verus verzorgt samen met Hellemans Consultancy de inkoop van aardgas en elektriciteit. Energie Voor Scholen is met meer dan 900 deelnemende schoolbesturen en in totaal ruim 6.200 schoollocaties het grootste inkoopcollectief in onderwijsland.

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs