U bent hier

Internationale conferentie: Religie op school in seculier Europa

Religie op school in seculier Europa? Een visie vanuit onderzoek, politiek en praktijk. Dat is het onderwerp van de internationale conferentie die onder andere de Besturenraad organiseert voor CoGREE, de Coordinating Group for Religion in Education in Europe. U bent van harte welkom.

De van religie op school
In april van dit jaar stelden de onderwijsministers in de Raad van Europa:

“Regardless of the religious education system that exists in a particular country, children must receive tuition that takes account of religious and philosophical diversity as part of their intercultural education”

Tijdens de conferentie wordt onderzocht hoe deze aanbeveling in de praktijk vormgegeven kan worden. Leraren, onderzoekers en beleidsmakers zijn uitgenodigd om mee te denken over de plaats en waarde van religie op scholen in een door seculier denken gedomineerd Europa.

CoGREE
De Besturenraad organiseert deze conferentie samen met de PThU en de faculteit Theologie van de VU. Wim Kuiper is voorzitter van het Internationaal Verband van Organisaties voor Christelijk Onderwijs (IV). Via het IV participeert de Besturenraad ook in CoGREE.

De conferentie vindt plaats van woensdag 20 tot vrijdag 22 november 2013 in conferentiehotel Kontact der Kontinenten, Soesterberg.

Programma
Meer informatie en het programma vindt u hier.

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs