U bent hier

Inspiratiesessie Week van de Hoop

Wat bindt ons in alle diversiteit in klas, school en samenleving? Die vraag staat centraal tijdens een inspiratiesessie voor bestuurders en schoolleiders die wij op 20 maart in de Week van de Hoop organiseren Wat is ervoor nodig om de school te ontwikkelen tot een gemeenschap waar hoop gevonden, geleerd, geoefend en gedeeld wordt?

Hoe draagt de school bij aan een hoopvolle toekomst voor jonge mensen waaraan zij allen kunnen bijdragen? We laten ons bij de beantwoording van die vraag inspireren door het denken van de Britse rabbijn Jonathan Sacks.
 

Huis dat je samen bouwt

Sacks ziet het samenleven in klas, school en buurt als een huis dat je samen bouwt. Dat beeld kan inspiratie bieden voor het waarderen van verschillen (sociaal-economisch, etnisch, religieus en cultureel) en tegelijkertijd samen bouwen aan een gedeeld huis. Je laten inspireren door dat beeld betekent kiezen voor de politiek van hoop en verbinding en niet de politiek van angst en polarisatie, zonder daarbij de echte vragen uit de weg te gaan. 
 
Jan Jorrit Hasselaar, theoloog en econoom en kenner van het werk van Sacks, neemt ons mee in het denken van Sacks. Merijn Sprenger, rector van het Trinitas Gymnasium in Almere, vertelt over de reis die hij met zijn school begonnen is. U gaat aan de hand van die verhalen in gesprek over de vraag wat uw school(organisatie) kan maken tot een huis dat je samen bouwt.
 
Datum: 20 maart 2018
Tijd: 16.00-19.30 uur (inclusief buffet)
Plaats: Trinitas Gymnasium, Sas van Gentlaan 6, 1324 CT Almere
PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs