U bent hier

In het bejaardenhuis leren de kinderen: iedereen kan een verschil maken

Met kerstkaarten in de hand stapten de leerlingen van de Emile Weslyschool in Maastricht voor de tweede keer het bejaardenhuis in de buurt binnen. De eerste keer was in de Week van de Hoop. “Maar een eenmalige actie, daar geloven we niet zo in.” Deze school wil de verbinding aangaan.

In maart bezochten de leerlingen van de Emile Weslyschool voor het eerst het bejaardenhuis. De kerstkaartenactie van het Ouderenfonds, afgelopen week, was aanleiding voor de groepen 5 t/m 8 om opnieuw te gaan. 

Dit leren ze hiervan

“We willen echt de verbinding met de buurt aangaan. Daar genieten anderen van én het is leerzaam voor de kinderen”, vertelt lerares Ingeborg Dijkstra. In de Week van de Hoop gingen haar leerlingen niet alleen naar het bejaardenhuis, ze raapten ook afval op in de buurt. “De plastic soep, eenzaamheid: de grote problemen in de wereld kunnen we niet oplossen, maar je kunt wel voor één iemand voor dat moment het verschil maken. Dat leren de kinderen hiervan.”

 

 

Er zijn is genoeg

Dijkstra had kerstliedjes ingestudeerd met de kinderen. “Ik dacht: we moeten wel wat doen daar. Maar dat is helemaal niet nodig. Gewoon daar zijn is genoeg. Een kort gesprekje, een spelletje spelen, een aanraking: dat zijn de dingen waarvan de kinderen achteraf zeggen dat ze het bijzonder vonden. Kleine dingen maken echt een groot verschil.”

Bekijk hier het verslag dat regiozender L1 maakte van het bezoek van de Emile Weslyschool aan het bejaardenhuis. 

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs