U bent hier

Identiteitsdag Katholiek Onderwijs: Armoede in de school

Geen sprekers, geen workshops. Wel: gezamenlijk onderzoeken hoe armoede zichtbaar wordt, de manier waarop het ons raakt als we te maken hebben met kinderen, ouders en collega’s die lijden onder armoede. Én: wat we kunnen doen. De Identiteitsdag Katholiek Onderwijs heeft een heel andere invulling dit jaar.

Zo’n 117.000 kinderen en jongeren hebben het thuis niet breed en leven langdurig in armoede. Dat is 1 op de 30 kinderen en jongeren; gemiddeld in iedere klas één leerling. We krijgen er dus allemaal mee te maken.

Armoede heeft vaak tot gevolg dat kinderen en jongeren nauwelijks mee kunnen komen, en de kans is groot dat ze blijvend in de marge van de samenleving terecht komen. In twee rondes gespreksgroepen delen we praktijk en ervaringen. En natuurlijk wisselen we wijsheid uit om iets te doen: om hulp te organiseren, zelf iets te doen, om het uit te houden met onmacht en ongemak en om kinderen iets te leren over de betekenis van armoede.

De katholieke traditie biedt hierin een rijke spiritualiteit. Hilde kieboom van sant Egidio Antwerpen en Willem Marie Speelman van het Franciscaans studiecentrum zullen ons daarin ook meenemen.

Lees hier alles over de Identiteitsdag Katholiek Onderwijs en meld u aan

Lees ook

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs