U bent hier

Hoop is actueler dan ooit

Hoop. Daar heb je vooral wat aan in moeilijke tijden. Daarom past de voorstelling As I left my Fathers house zo goed op VERUS 2016. Een ontroerend en indrukwekkend stuk dat gesprekken op gang brengt over de kracht van hoop en de overeenkomsten tussen mensen.

Op het programma van het Verus event, op 26 mei, staat een voorstelling die al sinds 2009 gespeeld wordt. Toch is As I left my Fathers House actueler dan ooit: het gaat over de langjarige gevolgen van oorlog en over het bidden op momenten die er toe doen. Een op waarheid gebaseerd toneelstuk met vluchtverhalen van migranten, waarbij geput wordt uit verhalen in de Bijbel, de Koran en de Tenach.

Het komt heel dichtbij

“Het is een voorstelling die goed aangeeft wat het betekent om te vluchten en wat je onderweg allemaal kunt meemaken”, vertelt Margriet Stuurman (medeoprichter van New Dutch Connections en organisator achter As I left my Fathers house). “En het komt heel erg dichtbij. De vluchtelingenproblematiek wordt in beeld gebracht met respect voor de verschillende religieuze achtergronden. Religie heeft een stem in dit stuk.”

Religie geeft houvast

Ze deed zelf de interviews met vluchtelingen die de basis vormden voor het stuk. En Stuurman heeft er geen ontmoet die niet religieus is. “Hun geloof in het hogere maakt dat ze ook geloven dat het goed komt. Je hebt iets buiten jezelf nodig om houvast te houden. Of dat geloof in het hogere of in de mensheid is, dat maakt niet uit. Het stuk laat zien en voelen wat er gebeurt, dat is niet afhankelijk van een religie.”

Napraten 

In de gesprekken na de voorstelling, die als het éven kan gehouden worden, gaat het over de verschillen en overeenkomsten tussen mensen. “Over wat je nodig hebt om je staande te houden in moeilijke tijden. De betekenis van As I left my Fathers house wordt bepaald door de toehoorder.”

Word toehoorder. Meld je aan op www.verus2016.nl 

 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs