U bent hier

Hoe willen jouw leerlingen de wereld veranderen?

Als jij Luther was, met welke stelling zou je dan de wereld willen veranderen? Schools500reformation, het wereldwijde netwerk van christelijke scholen rond de viering van 500 jaar Reformatie in 2017, verzamelt 95 stellingen van leerlingen uit de hele wereld. Doe je mee?

Volgend jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther 95 stellingen op de deur van de slotkapel in Wittenberg spijkerde: het begin van de Reformatie. Dat vieren christelijke scholen wereldwijd, verenigd in Schools500reformation. 591 scholen sloten zich intussen aan.

95 21ste-eeuwse stellingen

Het netwerk vraagt christelijke scholen wereldwijd om hun leerlingen stellingen te laten bedenken waarmee zij in de 21e eeuw de wereld willen veranderen. In totaal worden zo 95 stellingen van scholen wereldwijd verzameld die gepresenteerd worden tijdens de wereldwijde reformatieviering in 2017.

Zet ze aan het denken

Zet u uw leerlingen ook aan het denken? Stellingen inleveren kan tot 31 maart 2016. Lees hier meer 

Doe mee

Meld ook jouw school aan op schools500reformation.net, laat het ons weten en krijg een appelboom. 28 Nederlandse scholen gingen je voor. Mailen kan naar Anneke Uyterlinde, auyterlinde@verus.nl


PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs