U bent hier

Hoe krijg je gelukkige en gezonde medewerkers?

Gelukkige en gezonde mensen op de werkvloer. Hoe krijg je dat voor elkaar? Steeds meer ondernemers geven de regie uit handen. En creëren een werkomgeving die medewerkers stimuleert om zo gezond mogelijk te werken en leven. Zilveren Kruis vertelt de verhalen van deze koplopers.

Ze nam een kijkje bij vier organisaties die voorop lopen op dit gebied. Leer van hun ervaringen, ervaar waar zij het verschil maken, en raak geïnspireerd! De koplopers die hun verhaal vertellen zijn: NOC-NSF, Facilicom, DSM en Bynder. 

Waarom zijn koplopers  belangrijk? 

Er zijn ondernemers die alles anders lijken te doen. Hun personeel eindeloos vakantiedagen geven. En een werkomgeving creëren die gezond werken en leven stimuleert. Zij laten zich beoordelen door hun personeel in plaats van andersom. Ondernemers die - hoe spannend ook - regels loslaten. Dit zijn de koplopers die de regie aan hun personeel geven. Gezond ondernemen in de hoogste versnelling. Zilveren Kruis geeft deze koplopers een podium en delen hun visie. 
Want gelukkige en gezonde medewerkers zijn de sleutel tot succes. 

Waarom gelooft Zilveren Kruis in eigen regie?  

Iedereen voelt zich graag zo prettig mogelijk. Thuis, maar ook op het werk. Tegelijkertijd is het niet altijd makkelijk om mensen vitaal en inzetbaar te houden. 

Voor een gezonde maatschappij is een duurzame leef- en werkstijl en een positieve organisatiecultuur essentieel. We zien dat de uitdaging groot is om op de lange termijn medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Het vermogen van medewerkers om eigen regie te nemen op een gezonde werk- en leefstijl neemt toe. Maar we zien ook dat niet iedereen hiertoe in staat is.  Er moet dus wat veranderen. 

Als we in staat zijn eigen regie te nemen op onze gezondheid en vitaliteit, kunnen we de uitdagingen van het leven aan. Dit vermogen tot eigen regie kun je ontwikkelen. Door de omgeving, privé en op het werk, de cultuur en door de rol van leidinggevenden. 
Het resultaat is een optimale vorm van welzijn waarin we tevreden zijn met ons leven en de rollen die we vervullen.

Zilveren Kruis verbindt, innoveert en ontwikkelt oplossingen voor én met klanten. Dit doet zij met kennis die is opgedaan door jarenlange samenwerking met werkgevers. Zo staat Zilveren Kruis haar klanten bij met raad en daad en helpt zij haar klanten duurzaam succesvol te zijn. Vandaag én in de toekomst. 

Verus biedt zijn leden een collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis aan 


PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs