U bent hier

Hoe kies je een goed outplacement- of reïntegratiebureau?

Bij ontslag of reïntegratie tweede spoor wordt vaak een outplacement- of reïntegratiebureau ingeschakeld om de medewerker te begeleiden naar een nieuwe passende baan. Er zijn veel bureaus actief op de markt en soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Hoe kiest u nu het “beste” bureau?  

Het gaat uiteindelijk om het vinden van die nieuwe baan en dan kan de ene medewerker juist behoefte hebben aan het weer opbouwen van het zelfvertrouwen en leren effectief solliciteren, terwijl een ander direct de markt wil en kan benaderen en connectie met de arbeidsmarkt cruciaal is. Een belangrijke vraag is of de aanpak en diensten van het bureau aansluiten bij de verwachtingen van zowel de werkgever als de medewerker. 

Tarief

Essentieel is ook wat er wordt geboden voor welk tarief. Is er alleen individuele begeleiding of heeft de kandidaat ook de mogelijkheid om aan bijvoorbeeld groepsgewijze sollicitatietrainingen deel te nemen? Stopt het traject als de baan gevonden is of krijgt de medewerker verdere begeleiding in de vorm van jobcoaching? En hoe ziet het netwerk van het bureau eruit? Werkt het samen met werving- en selectiebureaus voor de bemiddeling? 

Klik

Daarnaast moet het natuurlijk klikken met de loopbaancoach. Zorg ervoor dat de loopbaancoach met wie de medewerker een kennismakingsgesprek heeft dezelfde adviseur is die de medewerker ook gaat begeleiden. Twee of drie kennismakingsgesprekken afspreken met verschillende bureaus is echt aan te raden. 

Van Dam Loopbaanbegeleiding biedt Verus-leden een interessant aanbod voor Outplacement en Reïntegratie. Kijk hier voor meer informatie. 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs