U bent hier

Hier zou onderwijspolitiek over moeten gaan

Een week vóór de verkiezingen organiseren wij een dag over de vraag waar het echt om gaat in het onderwijs. U kunt op 5 september 2012 een unieke ontmoeting hebben met de Japanse leraar Kanamori en zich laten inspireren door de visie van Anselm Grün op onderwijs.

Toshiro Kanamori is van 4 tot 12 september 2012 in Nederland. De 65-jarige Japanse leraar is bekend geworden door zijn rol in de documentaire Children Full of Life uit 2003, die op YouTube meer dan een miljoen keer is bekeken en in vele onderwijskundige programma's wordt gebruikt.

Kanamori is een inspirerende, authentieke leerkracht die tegen de conservatieve Japanse stroom in, verbondenheid creëert met zijn leerlingen.

Als lid van de Besturenraad of VKO heeft u de unieke kans om hem te ontmoeten op deze dag. Onze aanbeveling is om met twee personen (een directielid en een leraar) deel te nemen.
Het programma wordt mede verzorgd door Arie de Bruin, voormalig collegevoorzitter van Kind en Onderwijs in Rotterdam en Paul Boersma (Besturenraad).

Grüns visie
In de middag wordt het boek Levenslessen gepresenteerd. Het boek bevat de visie van Anselm Grün op het onderwijs in reactie op vragen die Ton Roumen (VKO) aan hem stelt. Het is een uitgave van Ten Have. CDA-politicus Hein Pieper, Nico Dullemans (VKO), Ton Roumen (VKO) en Paul Boersma (Besturenraad) leveren een bijdrage.

Ton Roumen vertelt over zijn ontmoeting met Grün. Wil Derkse, auteur van boeken over de benedictijnse spiritualiteit, Paul van Meenen, voorzitter college van bestuur van Scholengroep Spinoza in Voorburg en kandidaat-Kamerlid voor D66, en Suzanne van der Schot, docent Nederlands aan College De Meer in Amsterdam, zijn gevraagd om een reactie te geven.
Hein Pieper, initiatiefnemer van het boek, leidt het gesprek.

Meer informatie en aanmelden

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs