U bent hier

Hier gaat het debat over de onderwijsbegroting wat ons betreft over

Donderdag wordt de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap besproken. Verus stuurde de Kamerleden een brief en vraagt hun aandacht voor onder meer de plannen voor het nieuwe onderwijstoezicht die de diversiteit in het onderwijs aantasten.

Toezicht in transitie

De overheid moet toezicht houden op de kwaliteit van het onderwijs. De vraag wat goed onderwijs is, is echter niet eenvoudig te beantwoorden. Voor Verus staat voorop dat de school vanuit een eigen visie tot kwaliteitsdefinities moet komen en dat recht wordt gedaan aan de daaruit voorvloeiende diversiteit. Prestatiebekostiging, uniformerende kwaliteitsafspraken en het toekennen door de inspectie van het predicaat ‘goed’ naast ‘voldoende’, wijzen wij om die reden af. Verus is hiermee tegenstander van de plannen om dit laatste onder het motto ‘Toezicht in transitie’ in te voeren.

Dijsselbloem

Onlangs verscheen het rapport van de Onderwijsraad over de lessen van Dijsselbloem. De conclusies waren niet mals. Verus is al langer van mening dat een verdeling in het ‘hoe’ en het ‘wat’, zoals Dijsselbloem die maakte, niet werkbaar is, en ziet evenals de Onderwijsraad dat de politiek zelfs met die verdeling moeite heeft gehad in de afgelopen jaren. Wij doen dan ook de suggestie om de beleidsontwikkelingen van de afgelopen jaren nog eens te onderzoeken aan de hand van de conclusies en daaruit nieuwe lessen te trekken.

Lees hier onze volledige brief

 


PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs