U bent hier

Hier gaat de Week van de Hoop ook over: ‘Ik voel me gewoon klote’

Hier gaat de Week van de Hoop ook over: ‘Ik voel me gewoon klote’

Deze Week van de HOOP 2018 praatten we op het d’Oultremontcollege in Drunen over het taboe rondom #depressie en het belang van vriendschap. Prachtige gesprekken! En de leerlingen staken Qmusic-dj Stephan Bouwman een hart onder de riem. Een verslag van een van de leerlingen.

Deze week is het de week van de Hoop en daarvoor kwam de vereniging Verus naar het d’Oultremontcollege. In de les begonnen we met een filmpje van Qmusic-dj Stephan Bouwman. In dat filmpje probeerde hij een taboe te verbreken, over je rot voelen. 

Zelf voelt hij zich ook rot. Live op de radio vertelde hij dat hij zich niet goed voelt. ‘’Ik voel me klote,” zei hij. Zijn uitspraak staat dan ook centraal voor de week van de Hoop dit jaar. 

Na dat filmpje, wat uitleg en wat praten moesten we aan tafels gaan zitten. Er waren 5 verschillende dingen die je kon doen. Zo kon je bijvoorbeeld: een foto maken van hoe je je echt voelde, via Instagram feed; iets kleien waarmee je jouw gevoel uitte; een poster maken waar andere mensen kracht uit kunnen halen en ook hebben we allemaal iets geschreven of getekend op een briefje dat naar Amsterdam gaat. Deze briefjes worden op woensdagmiddag 21-3-2018 aan Stephan Bouwman overhandigd. Uiteindelijk hebben we de les afgesloten.

Waardevolle les

Ik vond de les heel waardevol, maar vooral de kaartjes maken voor Stephan. Dat was heel mooi. Zelf heb ik een poster gemaakt, dat vond ik ook heel waardevol want met de tekstjes die ik heb opgeschreven hoop ik andere mensen te kunnen helpen. Maar ik denk dat iedereen mooie dingen heeft gemaakt en het is allemaal waardevol, want de tekeningen, teksten, kleiwerkjes en foto’s hebben allemaal waarde.

Iets over jezelf leren

Ik vond het leuk georganiseerd vanuit Verus en het d’Oultremontcollege. De les was ook goed voorbereid. Het was heel leuk om de posters en de kaartjes voor Stephan te maken. Ik heb zelfs nog iets van mijzelf geleerd. Namelijk dat ik gewoon die teksten moet opschrijven en moet lezen als ik me rot voel. Daar word ik zelf ook blijer van. 

Volgende keer gekleurde potloden graag

Verder heb ik nog wel een tip voor de volgende keer. Het zou leuk zijn als er iets van kleurpotloden zijn. Nu zijn de tekeningen en teksten zo donker terwijl het juist vrolijk moet zijn. Het is de bedoeling dat iemand zich beter gaat voelen in plaats van dat ze zich nog minder goed voelen.

VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs