U bent hier

Het gesprek voeren over burgerschap tijdens online dialoogsessies

Verus, Katholiek Onderwijs Vlaanderen en UCSIA werken al enkele jaren samen om visies en praktijken rond geïnspireerd goed onderwijs uit te wisselen en verder te ontwikkelen. Zeker ook op een actueel thema als burgerschapsvorming is de dialoog tussen verschillende contexten verrijkend. Wij nodigen bestuurders, directies en docenten van harte uit deel te nemen aan een of meerdere van onze internationale dialoogsessies over Burgerschap. Laat je ook inspireren door inzichten en praktijkvoorbeelden en breng die van je eigen school(organisatie) in.

Vanaf oktober 2021 organiseren wij één keer per maand een online-sessie van 2 uur. In elke sessie komt één perspectief op burgerschapsvorming aan bod, met steeds een korte inleiding (‘keynote’) en interactieve verwerking in breakoutrooms. Aan het einde is er een kort plenair afsluitingsmoment en blikken we kort vooruit naar de volgende sessie. In totaal organiseren we 5 sessies.

Deelname aan de sessies is facultatief. De dialoogsessies verschijnen als een reeks, maar je kunt de sessie(s) aanvinken die je wilt / kunt volgen. Indien je minstens drie sessie hebt gevolgd word je – desgewenst - van harte uitgenodigd voor een (fysieke) reflectiesessie in het voorjaar van 2022.

Schrijf je in
Meer info kun je opvragen bij Marijn van den Berg, mvandenberg@verus.nl, tel. nr. 06 54 98 21 41.

Hopelijk kan aan het einde van de reeks een fysieke reflectiesessie worden georganiseerd. Hierover volgt later nader bericht.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs