U bent hier

Help mee om het onderwijs inclusiever te maken

Eind dit jaar beslist de Tweede Kamer of de wet passend onderwijs succesvol genoeg is om ermee door te gaan. Nu start er een beweging vanuit het onderwijs zelf met een platform en goede voorbeelden. Is jouw school zo’n goed voorbeeld? Doe mee.

Verus bundelt de krachten met de LVGS, VOS/ABB, het Nederlands Centrum Onderwijs en Jeugdzorg (NCOJ) en het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO) om een beweging en platform van onderaf te vormen die het onderwijs inclusiever maakt.

Ondanks veel negatieve signalen over zwaardere problematiek in het speciaal onderwijs en de hogere werkdruk omdat kinderen extra aandacht nodig hebben, zijn er scholen die erin slagen om kinderen die extra zorg nodig hebben goed onderwijs te geven. Door deze goede voorbeelden te delen kan het leraren helpen om een beeld te krijgen hoe zij inclusiever onderwijs kunnen vormgeven.

Oproep en conferentie

Verus en de LVGS zoeken voorbeelden van scholen die er goed in slagen hun onderwijs inclusief te laten zijn. “Leraren zijn er op gericht om kinderen te helpen en vinden soms zelf manieren om dat goed te doen. Het is interessant om een beweging vanuit het onderwijs zelf te starten met een platform en goede voorbeelden. Die kunnen bij mij worden gemeld”, zegt Dick den Bakker. “Naast het zoeken naar goede voorbeelden organiseert Verus met de andere partners een conferentie over inclusief onderwijs op 12 februari 2020 in Utrecht. Zo creëren we een moment te hebben waarop we ook fysiek informatie uitwisselen.”

Meer weten? Meedoen? Neem contact op met Dick den Bakker

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs