U bent hier

Help! Een conflict in de school

Oh nee! Je leerlingen hebben een heftige discussie over een gevoelig thema. En jij staat met je mond vol tanden. Voor wie conflicten in de groep eerder wil vermijden dan uitspreken, of het gevoel heeft dat de beslissingen in zijn school toch niet echt democratisch genomen worden, is de workshop Deep Democracy op de Identiteitsdag Katholiek Onderwijs. 

Deep Democracy is een vorm van conflictcoaching die inclusieve besluitvorming met oog voor de stem van de minderheid vormgeeft. Tijdens de Identiteitsdag op 8 november geeft Fanny Matheusen (transitiepedagoge bij Goesthing in België, instructor in Deep Democracy, docent interculturele hulpverlening) een workshop waarin u kennismaakt met de ontstaansgeschiedenis en toepassingsmogelijkheden van Deep Democracy. In onze superdiverse samenleving kunnen we het conflict niet meer uit de weg gaan, maar we kunnen wel leren er beter mee om te gaan.

Thema van de Identiteitsdag Katholiek Onderwijs is dit jaar: Samenleven is een kunst. Directeuren, bestuurders, leerkrachten, studenten, welkom! 

 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs