U bent hier

Half miljoen kinderen krijgen een boek cadeau

Coronapandemie of niet: een half miljoen kinderen krijgen dit jaar tijdens de campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’, waar Verus een partner in is, een mooi kinderboek als presentje. Omdat de boekenwinkels lange tijd dicht waren, werd de actie tijdelijk uitgesteld. Op 23 april en 21 mei is het dan echt zover.

Het jeugdboek De brief voor de koning van Tonke Dragt is vanaf vrijdag 23 april verkrijgbaar in alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen. Het prentenboek Max en de Maximonsters van Maurice Sendak staat gepland voor vrijdag 21 mei.

Klein bedrag

Met de campagne wil de organisatie alle kinderen bereiken, juist óók alle kinderen die om wat voor reden dan ook thuis geen boeken hebben. Daarom zijn de twee bovenstaande boeken voor een heel klein bedrag te koop in de boekhandel. De brief voor de koning kost 3,50 euro. Voor het prentenboek wordt 2,50 euro gevraagd. Voor jezelf of om cadeau te geven aan een ander. Dit kan zowel een familielid zijn, maar ook de gemeente, jij als school of kinderdagverblijf.

In 2020 kregen een ruim half miljoen kinderen een boek via deze campagne. Daarom hoopt de organisatie dat juist ook in deze tijd boeken weer hun weg vinden naar de kinderen.

Meer informatie over de campagne?

Lees meer over De brief voor de koning.

Lees meer over Max en de Maximonsters.

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs