U bent hier

Gratis en eenvoudig contractbeheer voor leden

Speciaal voor onze leden hebben wij een Excelmodel gemaakt voor contractbeheer. Met dit model ziet u eenvoudig en kosteloos de lopende en binnenkort eindigende contracten van uw organisatie. Het heldere overzicht stelt u in staat verbeteringen door te voeren in uw bedrijfsvoering en inkoopkader.

Uitdaging: tijd 

Eén van de grootste uitdagingen binnen inkoop is de factor tijd. Voorbereidingstijd die er vaak niet is, waardoor scholen onvoldoende rekening kunnen houden met de best passende oplossing voor de school. Hierdoor komt het inkoopproces onder druk te staan. 

Soms wordt deze tijdsdruk veroorzaakt door onvoldoende zicht op de lopende contracten. Welke contracten zijn er allemaal? Welke wegen het zwaarst voor ons onderwijs in kosten én in belang van onze scholen? En hebben we ze allemaal wel in beeld? Of blijkt ineens dat een contract (automatisch) stilzwijgend is verlengd terwijl u liever een nieuw contract of een nieuwe leverancier had willen hebben.  

Inzicht contracten

Het inzicht in bestaande contracten is een uitdaging op zich. Er zijn veel meer contracten dan gedacht, de contracten die er zijn liggen verspreid in de organisatie (school, bestuur, afdeling, persoon) en soms zijn er geen contracten die u wel zou willen hebben.  

Oplossing: contractbeheer

Het administreren van lopende contracten op een manier die u in staat stelt om verantwoorde keuzes en maatregelen te treffen wordt contractbeheer genoemd. Er zijn op dit gebied veel goede toepassingen beschikbaar. 

Bedenk wat de voordelen voor uw organisatie zijn en hoe ú met contractbeheer wilt omgaan. Wie gaat bijvoorbeeld de contracten bij elkaar zoeken? En hoe zorgt u ervoor dat dit verbeterde inzicht leidt tot verbeteringen in uw bedrijfsvoering en inkoopkader? 

Excelmodel

Om te onderzoeken of contractbeheer past binnen uw organisatie, hebben wij een eenvoudig Excelmodel gemaakt. Het doel is om op de meest eenvoudige manier de contracten te laten zien die binnenkort eindigen. En zo onze leden eenvoudig en kosteloos de voordelen van alleen al dit inzicht te laten ervaren. Zo heeft u voor de belangrijkste contracten en/of leveranciers helder waar u aan toe bent. 

Maar ook hier begint het met tijd. Tijd om zelf te starten met contractbeheer. Start met een uitdraai uit uw financiële administratie en begin met uw belangrijkste en grootste leveranciers. Vaak is deze top-10% van uw leveranciers al verantwoordelijk voor 80% van uw beïnvloedbare inkoopomzet. 

Aanvragen

Wilt u snel en simpel de eerste stap zetten? Vraag dan ons gratis model aan.

Meer informatie

Heeft u vragen over de inkoop- en aanbestedingsdienstverlening van Verus? Neem contact op met onze inkoopadviseurs Pascal van Onna of Joost Rog via 0348 74 44 36 of inkoop@verus.nl.  

 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs