U bent hier

Gor Khatchikyan op VERUS 2016 - 'Ik laat zien dat elke docent, elke bestuurder, werkelijk verschil kan maken’

“Ik heb daar een boodschap, zeker met mijn achtergrond als ex-asielzoeker.” Arts, schrijver en spreker Gor Khatchikyan komt naar VERUS 2016. “Onderwijs heeft een fundamentele rol in de vorming van de maatschappij.”

Gor Khatchikyan (1987) werd geboren in Armenië en kwam als jonge tiener naar Nederland. Toen hij aan zijn droomstudie Geneeskunde begon in Amsterdam, was hij uitgeprocedeerd asielzoeker. Door het generaal pardon kon hij zijn studie afmaken en inmiddels is hij afgestudeerd als arts. Khatchikyan schreef Gelukzoeker - Van generaal pardon tot Premier Gezocht.

Docenten als lichtpuntjes

Tijdens VERUS 2016 wil hij de aanwezigen inspireren en laat hij hen kijken naar hún rol in de actualiteiten. Hij blikt terug op zijn eigen middelbare schooltijd. Als 12-jarige asielzoeker stroomde hij in een Nederlandse klas in. “Dat had zijn moeilijkheden. Maar ik heb heel veel steun gehad aan docenten die mij bij de hand namen en in mij geloofden. Dat waren echt lichtpuntjes.”

Poort naar de samenleving

Bovendien betekent naar school gaan niet alleen: de taal leren. “Het is de belangrijkste plek waar je contact hebt met Nederlandse kinderen en alles leert over de maatschappij waarin je terecht bent gekomen. De school is de poort naar de samenleving.” 

Wat hij gaat vertellen, dat zegt Khatichikyan natuurlijk nog niet. Maar hij belooft de actualiteit heel erg dichtbij te brengen. “Elke docent, elke bestuurder, kan werkelijk verschil maken. En ik ga dat een gezicht geven. Één zin, die mijn schooldirecteur destijds tegen mij sprak, bleef steeds in mijn hoofd zitten en bepaalde wat ik nu doe, hoe mijn leven nu is.” Wat dat precies is? “Kom maar naar het event.”

Kom ook!

Onze leden ontvangen dinsdag de uitnodiging voor dit event op 26 mei en volgende week staat het volledige programma op www.verus2016.nl. Meld je aan 

 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs