U bent hier

Goedkoper Licht: te mooi om waar te zijn?

De bestaande verlichting vervangen door gezonde en energiezuinige LED verlichting, zonder dat de school zelf hoeft te investeren. We horen nog vaak dat het te mooi is om waar te zijn, maar het is geen fabeltje. Via Verus kunt u gebruikmaken van een exclusief aanbod voor Goedkoper Licht waardoor u tot 65% bespaart op de energierekening.

Het afgelopen jaar hoorden we van schoolbesturen verschillende redenen om andere keuzes te maken. Soms om argumenten waaruit blijkt dat het aanbod niet volledig duidelijk is. Daarom brengen we de meest voorkomende misverstanden graag onder de aandacht:

“We moeten kiezen tussen zonnepanelen en het aanpassen van de verlichting”

Regelmatig komt het voor dat men aangeeft dat er geen financiële middelen meer zijn om ook iets met de verlichting te doen, omdat er in zonnepanelen geïnvesteerd is. Goedkoper Licht biedt juist in die gevallen een oplossing, zodat beide maatregelen uitgevoerd kunnen worden.

“We hebben zonnepanelen. LED verlichting is daardoor niet meer rendabel”

Het zal op de meeste scholen niet lukken om zo veel energie op te wekken, dat er geen elektra meer wordt betaald aan het energiebedrijf. Het voordeel van de besparing door LED verlichting en van de eigen energieopwekking blijft daardoor vrijwel altijd 100% aanwezig.

“We willen geen geld lenen”

Goedkoper Licht is geen lening, maar is een service met de optie om tegen een vooraf vastgesteld bedrag aan het einde van de overeenkomst de verlichting over te nemen. U betaalt dus voor de service en voor het gebruik, net als bij een contract voor een kopieermachine.

“We hebben zelf geld”

De financiële middelen blijven intact of beschikbaar voor andere doeleinden wanneer u besluit om niet zelf te investeren. Zo behoudt u eenvoudig budget voor andere doeleinden (bijvoorbeeld de aanschaf van enkele smartborden) of houdt u het geld op de rekening.

“De vaste kosten mogen niet stijgen”

Met Goedkoper Licht stijgen de vast kosten niet. Doordat de kosten gedekt worden door de besparing blijven de vaste lasten gelijk.

Het klinkt zo eenvoudig, maar nog niet zo vanzelfsprekend: Goedkoper Licht heeft namelijk nog steeds ca. €300.000,- beschikbaar om veel scholen te voorzien van betere en duurzame verlichting, waarmee een forse bijdrage wordt geleverd aan het verduurzamen van de school.

Aanmelden bij Goedkoper Licht

Wilt u met uw school profiteren van gezonde verlichting, een lagere energierekening en lagere onderhoudskosten? Dan kunt u zich als Verus-lid hier aanmelden

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie over energiezuinige verlichting? Neem dan contact op met Lex Joosten 

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs