U bent hier

Goede aanspreekcultuur essentieel

Wat kan het onderwijs leren van het bedrijfsleven? “Veel”, zegt Toine Philippa, Founder & CEO van CG Advies, “Neem bijvoorbeeld de aanspreekcultuur. In het bedrijfsleven is deze veel sterker ontwikkeld dan in het onderwijs. Een goede aanspreekcultuur is een succesfactor en essentieel voor een presterende en lerende organisatie, gebaseerd op onderling vertrouwen.”

Tijdens VERUS 2014, het evenement voor het christelijk onderwijs, leert u in de workshop van Philippa wat u met een goede aanspreekcultuur kunt bereiken. VERUS 2014 vindt plaats op 21 mei in Spant! te Bussum.

Kernwaarden
Sinds 2003 onderzoekt Philippa hoe organisaties zijn georganiseerd, hoe zij het beleid uitvoeren en welke uitgangspunten daaraan ten grondslag liggen. Voor VERUS 2014 onderzocht Philippa dat ook voor onderwijsorganisaties.

De vraag die Philippa belangrijk vindt: Hoe sturen organisaties op kernwaarden? “Bedrijven en overheidsorganisaties werken met dezelfde bouwstenen: missie, visie, strategie, middelen en mensen maar wel met verschillende kernwaarden. CG Advies heeft onderzoek gedaan naar de kernwaarden in het onderwijs. Deze zijn divers maar veel daarvan, zoals bijvoorbeeld betrokkenheid, loyaliteit en respect, komen overeen met het bedrijfsleven.”

Onderwijs is onrustig
Philippa ziet dat het onderwijs onrustiger is. “Het bedrijfsleven houdt met het gebruik van economische modellen de strategie voor de lange- en middellange termijn sterker vast. Het onderwijs houdt zich minder aan de vooraf vastgestelde strategie. Als de minister van onderwijs een mooi werkend project in Zeeland ziet, dan wil hij dat het liefst morgen door het hele land ingevoerd hebben. Gelukkig hebben medewerkers in het onderwijs een hoog loyaliteitsgevoel. Maar door al die veranderingen gaan mensen defensief kijken naar vernieuwingen en kijken zij niet meer positief naar mogelijke verbeteringen. Dat maakt het onderwijs onrustig ten opzichte van het bedrijfsleven.”

De workshop
In zijn workshop Aanspreekcultuur laat Philippa zien waar het bedrijfsleven mee stuurt en wat hiervan gebruikt kan worden voor het onderwijs. In een prikkelende en inspirerende dialoog met de zaal bespreekt hij de kernwaardes, de emotionele binding, corporate governance en niet in het minst: de aanspreekcultuur.

Philippa vergelijkt de resultaten uit het onderzoek met die van het bedrijfsleven. Zo wordt inzichtelijk wat persoonlijke bewegingen en kernwaarden doen met mensen in een organisatie. Hiermee wordt duidelijk wat de intrinsieke motivatie betrokkenheid is van mensen om persoonlijk leiderschap te laten zien en daarmee ambassadeur voor hun onderwijsinstelling te zijn.

Do’s & Don’ts 
Wat kunnen deelnemers van zijn workshop verwachten? “Heel veel aanknopingspunten in hun dagelijkse werkomgeving zodat ze vanaf morgen in gedrag en cultuur spontaan meer van zichzelf laten zien.”

Enquete

Als u uw eigen ervaringen aan het onderzoek wilt toevoegen en het totaalresultaat op 21 mei wilt terugzien, klik dan op Onderzoek Verus Event 21 mei 2014.

VERUS 2014

Er zijn van die evenementen die u niet missen mag. VERUS 2014 is er zo een. Het evenement kenmerkt zich door een keur aan sprekers en debatten over onderwijs, leiderschap, de maatschappelijke opdracht van de school én vele praktische workshops. De workshop Aanspreekcultuur is er slechts één: er is voor elk wat wils. Bekijk hier het volledige programma en meld u nu aan!

WO | HBO | MBO | PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs