U bent hier

Gewijzigd model-stageovereenkomst en verzekeringsdekking bij stages

Let op! Sinds 1 juni zijn de verzekeringsvoorwaarden van het collectieve verzekeringspakket van Verus gewijzigd. Eerder heb je hier een brief over gehad met daarbij een Q&A.
Deze wijzigingen hebben ook invloed op de aansprakelijkheidsdekking voor leerlingen tijdens stages en de model-stageovereenkomst. In dit bericht lees je welke invloed dit heeft op de leerlingen die stagelopen en de stagebedrijven.

Als een leerling schade veroorzaakt aan het stagebedrijf (bijv. de leerling beschadigt een scooter of laat gereedschap vallen), dan is dat niet meer gedekt onder de schoolverzekering. Het stagebedrijf zal voor dit soort schades zelf de nodige verzekeringen moeten hebben of de schade voor eigen rekening nemen.

Aansprakelijkheidsverzekering

In het geval een leerling schade veroorzaakt aan derden (bijv. de klanten van het stagebedrijf) dan kan deze schade nog steeds wel gemeld worden op de aansprakelijkheidsverzekering van de school. Het blijft wel belangrijk dat de model-stageovereenkomst van Verus gehanteerd wordt. Deze model-stageovereenkomst sluit aan op de verzekeringsvoorwaarden. De nieuwe model-stageovereenkomst kan je terugvinden op www.verusverzekeringen.nl

Als de leerling zelf schade heeft dan is de ongevallenverzekering van de school van toepassing. Daarnaast kan, wanneer de schade is ontstaan door toedoen van het stagebedrijf, het stagebedrijf hiervoor aansprakelijk worden gesteld.  

En nu maar hopen dat het tekort aan stageplekken verder blijft dalen en dat de leerlingen een leuke en leerzame stageperiode tegemoet gaan!

Online bijeenkomst

Op donderdag 22 september as. tussen 10.00 en 11.30 organiseren wij, in samenwerking met Raetsheren, een online bijeenkomst waarbij we nog verder ingaan op de risico’s bij stagelopen en waarvoor de school verzekerd is. Deelnemen kan via deze link.

Wil je nu al meer weten over deze wijzigingen, neem dan contact op met Carola van der Meeren: Cvandermeeren@verus.nl

MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs