U bent hier

Functies beschrijven en waarderen

Al eerder informeerden wij u over het beschrijven en waarderen van functies met behulp van FUWA-PO en FUWA-VO. En dat Verus u kan bijstaan met het actualiseren van het functiegebouw als de voorbeeldfuncties niet (helemaal) passend zijn voor uw schoolorganisatie.

Onze SPO-gecertificeerde adviseurs hebben de afgelopen tijd gemerkt dat scholen -vanuit het idee om zo tijd en kosten te besparen- alvast zelf aan de slag zijn gegaan met het beschrijven van functies, zodat “er slechts nog gewaardeerd hoeft te worden” door Verus. 

Eerder stadium

Hoe begrijpelijk deze redenering ook is, toch is het aan te bevelen om Verus in een eerder stadium te betrekken bij het Fuwa-traject. Niet alleen omdat wij in overleg uw oude functiebeschrijvingen deskundig kunnen wijzigen of nieuw opstellen, maar ook omdat wij dan al vroeg kunnen letten op de consistentie van de functiebeschrijving, zodat deze na accordering meteen waarderingsgereed is.

Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij de planning, procesgang, het verzorgen van een deel van de communicatie hierover (informatiebijeenkomst of inloopspreekuur voor personeel bijvoorbeeld) en advies om eventuele bezwaar- en beroepsprocedures te voorkomen.

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op via Maurice Reulink, e-mail: mreulink@verus.nl of telefoonnummer: 06 13943010

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs