U bent hier

Eerste ontbijtsessie Campagne Samen zijn wij school in Hoogezand

Er is veel goede wil, bleek tijdens de eerste ontbijtsessie van Samen zijn wij school op CBS De Regenboog in Hoogezand. Ouders, school en leerlingen gaan graag open met elkaar het gesprek aan. Als er maar geen druk op ligt.

Drempels laten verdwijnen

“Wees open tegen elkaar, zowel leerkracht, als ouder, als schoolhoofd. Dan verdwijnen er drempels en bereik je elkaar sneller. Informeer elkaar, en vraag ook de kinderen naar hun verhaal”, aldus één van de ouders die deelnam aan de eerste ontbijtsessie van de campagne Samen zijn wij school op CBS De Regenboog in Hoogezand.

Vanuit de school werd aangevuld dat het vooral een attitude is die bij iedereen aanwezig moet zijn om met elkaar in gesprek te blijven gaan. Belangrijk daarbij is het om druk zoveel mogelijk te vermijden want dan worden gesprekken tussen school en ouders alleen maar ingewikkelder.

Ontmoeting op het schoolplein

Voorafgaand aan de gastvrije ontvangst in de school was er een ontmoeting op het schoolplein van ouders, kinderen, directeur Bregina Staal en algemeen directeur Jan de Boer, wethouder van onderwijs Erik Drenth en Tweede Kamerlid en onderwijswoordvoerder Eppo Bruins (CU).

Aan de kinderen werd gevraagd hoe hun ouders betrokken zijn bij de school en hun ontwikkeling en wat ze daarvan vinden. “Ik vind het fijn als mijn moeder aan het einde van de dag vraagt hoe het op school ging”, zei een meisje. Een jongen vulde aan dat zijn vader op school altijd voor de muziek zorgt.

Handtekening onder oproep

Voor alle aanwezigen was er de mogelijkheid om een handtekening te zetten onder de oproep Samen zijn wij school. Deze oproep nodigt iedereen uit om bij te dragen aan het voorkomen van conflicten tussen school en ouders. En vooral te focussen op de goede samenwerking tussen beiden in het belang van kinderen.

Wethouder Drenth zette hier graag zijn handtekening onder. Bruins, die dat eerder in Den Haag al deed, vertelde nog eens bevlogen hoe het onderwerp hem aan zijn hart gaat en hij zich er in de Tweede Kamer voor wil inzetten.

Campagne

De campagne Samen zijn wij school vraagt blijvend aandacht van scholen, ouders en onderwijsorganisaties om meer met elkaar samen te werken. In de gesprekken is ruimte om goede voorbeelden te delen maar ook om lastige vragen te bespreken en naar oplossingen te zoeken. De komende maanden houdt Samen zijn wij school dit soort ontbijtsessies in heel het land.

Meer informatie op www.samenzijnwijschool.nl

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs