U bent hier

Doneer je kerstpakket voor beter onderwijs op Nederlandse scholen

Deze Kerst kunnen particulieren via hun kerstpakket Nederlandse scholen helpen hun dromen te realiseren. Doneer je kerstgeschenk via More Than Gifts aan een onderwijsinitiatief van crowdfundingsplatform Geef Onderwijs.

De kerstactie is het resultaat van het partnerschap tussen crowdfundingplatform Geef Onderwijs en More Than Gifts, specialist in duurzame en sociale kerst- en relatiegeschenken. Elk jaar kiest een deel van de More Than Gifts-klanten ervoor zijn kerstgeschenk via de webshop te doneren aan een goed doel. 

“Dit jaar bieden we hen de mogelijkheid om via Geef Onderwijs waardevolle onderwijsinitiatieven van Nederlandse scholen en studenten te steunen. Organisaties die een grotere bijdrage willen leveren aan het platform, kunnen er bovendien voor kiezen om hun medewerkers te verblijden met een Geef Onderwijs kerstgeschenk”, aldus Ron Hof, oprichter van More Than Gifts. 

Leerzame en sociale projecten

Verus werkt samen met Geef Onderwijs, een donation-based crowdfundingplatform voor Nederlandse scholen en studenten. Sinds het platform live ging in maart 2014, werd via Geef Onderwijs ruim 35.000 euro ingezameld voor 15 Nederlandse schoolproject. 

“Scholen en studenten zamelen via ons crowdfundingplatform geld in voor leerzame en sociale projecten waarvoor in het krappe budget van scholen geen ruimte is. Met Geef Onderwijs kun je als buurtbewoner, ouder, opa, oma of gewoon betrokken burger een onderwijsproject voor lerend Nederland mogelijk maken”, aldus oprichter Annelies Schoonderwoerd. 

Schoonderwoerd: “Soms gaat het om een crowdfundingactie voor nieuwe muziekinstrumenten, zoals op Basisschool De Ark in Haarlem, of een campagne voor tablets, zoals op Basissschool De Fonkeling in Berghem, maar we faciliteren ook acties voor ambitieuze projecten als de professionele onderwijsdocumentaire over big picture learning, van het Lentiz Kastanjecollege in Maassluis of het internationaliseringsproject van het Farelcollege in Haaksbergen waar de leerlingen de internationale conferentie ‘Model United Nations’ organiseren.” 

Doet u mee?

Deze Kerst hoopt Geef Onderwijs via More Than Gifts een flink bedrag op te halen om de dromen van haar scholen te kunnen realiseren. Schoonderwoerd: “De eerste aanmeldingen van scholen voor de kerstactie zijn al binnen. Zo gaat CBS Het Podium uit Rotterdam meedoen aan de kerstactie om met de hele school op schoolreis naar het Archeon te kunnen. De school ligt in een kwetsbare buurt, waardoor de meeste ouders niet de middelen hebben om het schoolreisje voor hun kinderen te kunnen betalen. Een prachtig initiatief voor de kerstactie dus!” 

Scholen kunnen zich nog tot 16 november a.s. aanmelden voor een kerst-crowdfundingactie via www.geefonderwijs.nl

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs