U bent hier

Doe jij mee met de Week van Inclusief Onderwijs?

Een inclusieve samenleving: daar draagt het onderwijs haar steentje aan bij door inclusief onderwijs. Door een onderwijssysteem te creëren waar iedereen welkom is en alle kinderen en jongeren samen in de klas van goed onderwijs genieten. Óók de leerlingen met een chronische aandoening of gedrags- of leerproblemen, die daardoor extra ondersteuning nodig hebben. Het platform Naar Inclusiever Onderwijs, waar Verus mede-initiatiefnemer van is, houdt daarom van 27 september tot en met 1 oktober de Week van Inclusief Onderwijs.

In deze periode staan we graag met jou stil bij het belang van inclusief onderwijs, we kijken naar de meters die al gemaakt zijn én naar welke stappen we nog moeten zetten. We gaan hierbij ook met verschillende partijen in gesprek hoe we dit proces kunnen versnellen.

Programma

Zo zal Dolf van Veen, hoofd NCOJ, op maandag 27 september van 10 tot 11.30 uur vertellen over de uitkomsten van het recente onderzoek naar inclusiever onderwijs. Eveneens wordt in deze bijeenkomst ingegaan op de ontwikkelingen in samenwerkingsverbanden in het po en inclusieve basisscholen.

Op woensdag 29 september wordt er van 10 tot 11.30 uur ingehaakt op de praktijk en het beleid van inclusief onderwijs. Als voorbeeld wordt hierbij het primair onderwijs in Sint-Oedenrode gebruikt en wordt hierbij het gesprek aangegaan met betrokkenen uit de praktijk en de gemeente over hun aanpak en bevindingen.

De week sluit af met een bijeenkomst over inclusiever onderwijs in scholen en het ondersteuningsaanbod van het platform Naar Inclusiever Onderwijs. Deze bijeenkomst, op vrijdag 1 oktober van 14.00 tot 15.30 uur, belichten we de activiteiten en ondersteuning die vanuit het platform en de deelnemende organisaties beschikbaar en in ontwikkeling zijn.

Aanmelden

Je kunt je gratis aanmelden voor de Week van Inclusief Onderwijs. Dit kan via deze link. Na inschrijving ontvang je een Zoom-link. Bij vragen of opmerkingen kun je mailen naar: wio@naarinclusieveronderwijs.nl 

PO | VO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs