U bent hier

Docenten voeren druk op; aandacht voor idealen nodig

Het is niet eerlijk dat vo-docenten meer verdienen dan po-docenten, de werkdruk is te hoog, en het lerarentekort is enorm. Al maanden laten leraren uit het basisonderwijs van zich horen. Recent kwam er een initiatief bij, en is zelfs en heuse prikactie aangekondigd op 27 juni. Verus heeft begrip voor de actie. Wij roepen tegelijkertijd op tot het uitdragen van de mooie kanten van het leraarschap.

Petitie en prikactie

PO-front, zo noemt het samenwerkingsverband van organisaties zich dat het initiatief heeft genomen voor een petitie en de korte stakingsactie, bestaande uit POinactie, werkgevers- en werknemersorganisaties. Dinsdag schoven Thijs Roovers van POinactie en Sophie Hilbrand als ouder van schoolgaande kinderen aan bij Jinek om de actie toe te lichten.

Roeping aanwakkeren

Het is begrijpelijk dat docenten opstaan en serieus aandacht vragen voor de problemen die er spelen. Verus vindt het tegelijkertijd van belang om uit te dragen dat het leraarschap een prachtig vak is, juist ook in een tijd van lerarentekort. Zo wakkeren we bij nieuwe generaties de roeping voor dit mooie vak aan.

Hoop-ambassadeurs

Docenten zijn hoop-ambassadeurs: zij spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze kinderen. Mede om die reden heeft Verus dit jaar de Week van de Hoop georganiseerd, en doen we dat in 2018 weer. Ook brachten we recent het boek Leraar hoe doe je dat? uit, met mooie verhalen van gedreven leraren.

Jammer genoeg haken momenteel veel leraren af wegens werkdruk en door economisering veroorzaakte bureaucratie. Docenten worden ten diepste gedreven door hoop en idealen. Alle acties die dát mede benadrukken zijn hard nodig.

PO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs