U bent hier

Dienstverlening Energie Voor Scholen gaat verder dan alleen inkoop

Het kabinet stuurt strengere energie-inspecteurs op pad om een milieuregel te handhaven die bijna iedereen vergeten is: Bedrijven en organisaties zijn verplicht om te investeren in energiebesparende maatregelen als die zich binnen vijf jaar kunnen terugverdienen. Geldt dat voor u?

Er komen twintig extra energie-inspecteurs bij. "We hebben elke maatregel nodig om onder de twee graden opwarming van de aarde te blijven",  zegt staatssecretaris Dijksma van Milieu.

Energie-APK: Individuele dienstverlening die u geld oplevert

De Energie-APK van Energie Voor Scholen bestaat uit een rondgang door de school van circa 3 uur. De technisch specialist die dit doet, is onafhankelijk. Hij verkoopt namelijk geen producten, maar bekijkt tijdens het bezoek de huidige installaties, welke apparatuur u gebruikt en hoe deze is afgesteld. U bepaalt zelf de prioriteiten en aandachtsgebieden. 

Eenvoudige maatregelen lonen

Maar al te vaak blijkt dat met eenvoudige maatregelen een aanzienlijke energiebesparing te realiseren is.  Ervaring leert dat door een deskundige buitenstaander vaak energieverbeteringen in beeld gebracht worden met zeer snelle terugverdientijd tegen kleine investeringen. De realisatie kan via uw eigen relaties verlopen, of via de partners van Energie Voor Scholen. De keus is aan u.

De APK levert geen dik en duur rapport op, maar praktische oplossingen en tips in een kort bezoekverslag. Met het geld dat u hiermee bespaart, kan uw school aanvullende maatregelen nemen om verbruik en kosten nog verder te reduceren.

Energie voor Scholen

Verus verzorgt samen met Hellemans Consultancy de inkoop van aardgas en elektriciteit. Energie voor Scholen is met meer dan 900 deelnemende schoolbesturen (in totaal ruim 6.200 schoollocaties) het grootste inkoopcollectief in onderwijsland.

Bent u geïnteresseerd in de Energie-APK of in andere diensten, dan kunt u contact opnemen met Karin Michgels, T 030 22 55 010, M 06 23 69 02 88, E michgels@hellemansconsultancy.nl


PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs