U bent hier

Deze events staan in het najaar op de Verus-agenda

Met de zomervakantie voor de deur willen we je vanuit Verus alvast informeren over de evenementen en bijeenkomsten die na de vakantie bij ons op de planning staan. Zo organiseren we het Juridisch Congres, kun je je aanmelden voor het congres: wat is jouw kompas in onzekere tijden? en kun je je laten inspireren tijdens de Verus Identiteitsdag.

Congres: wat is jouw kompas in onzekere tijden? – 23 september 2022

Hoe blijf je staande in deze onzekere tijd? En wat is de maatschappelijke opdracht van de christelijke school? Denk mee over deze vragen vanuit bronnen waarop het christelijke en katholieke onderwijs zich baseren tijdens het congres Wat is jouw kompas in onzekere tijden? Aan de hand van bijdragen van sprekers prof. dr. Govert Buijs en prof. dr. Roel Kuiper hopen we je hoofd, hart en handen uit te dagen. Eveneens zullen Gerdien Bertram-Troost, Robert van Putten, Jurjen van Houwelingen, Mathilde Tempelman-Lam & Hans Vogelzang en Kees Klapwijk meewerken aan deze inspirerende dag.

Meld je aan voor dit congres

Juridisch congres – 29 september 2022

Op de hoogte zijn van actuele, juridische vragen die in het onderwijs leven? Dan is het juridisch congres van Verus de juiste plek! Spreker prof. mr. Paul Zoontjes gaat onder meer in op de waarde van het principe kansengelijkheid voor groepen leerlingen en studenten die feitelijk in een achterstandspositie verkeren. Daarbij houdt hij de relatie tussen kansengelijkheid, de vormende taak van onderwijs en de vrijheden op schoolniveau tegen het licht. Ook zijn er twee workshoprondes waarbij onze advocaten en juristen actuele thema’s verder met je uitdiepen. Denk aan workshops over aanmelding en zorgplicht, wet bestuur en toezicht rechtspersonen, FUWA, ziekte- en arbeidsongeschiktheid, bemiddeling tussen school en ouders, medezeggenschap en communicatie, onderwijshuisvesting, arbeidsrecht en grensoverschrijdend gedacht.

Schrijf je in voor het juridisch congres

Identiteitsdag: veelkleurig burgerschapsonderwijs | de uitdagende relatie tussen burgerschap en levensbeschouwing – 9 november 2022

Op woensdag 9 november organiseren we de Verus Identiteitsdag over de relatie tussen burgerschapsonderwijs en levensbeschouwing. In een democratische samenleving zijn religieuze en levensbeschouwelijke thema’s geen probleem, maar juist super interessant. Wat geef je leerlingen bijvoorbeeld mee over de manier om met levensbeschouwelijke verschillen om te gaan? Hoe kleurt de eigen identiteit van leerlingen en van de school de invulling die je aan burgerschapsonderwijs geeft? Welke levensbeschouwelijke activiteiten en inspiratiebronnen dragen bij aan de vorming tot burger?

Het volledige programma voor de Identiteitsdag maken we na de zomervakantie bekend. Maar je kunt je nu alvast inschrijven!

Ik ben graag bij de Identiteitsdag

PO | VO | MBO | HBO | WO

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs