U bent hier

De vinger van Bas veranderde het plan

Cees van der Sluis, leerkracht van groep 8 op CNS Abcoude, ontdekte dat 12-jarige leerlingen eigen plannen, zorgen en acties hebben die soms je maar gewoon moet volgen. Zijn leerling Bas, opperde, ondanks gewoonten en gemaakte afspraken, om toch voor een ander goed doel te kiezen dan besloten door de leerlingraad. 

Cees van der Sluis - CNS Abcoude

De hoop die doorklonk in het verhaal van Bas zorgde voor een aanpassing van het plan. Het zorgde tevens voor verbinding, saamhorigheid en een positief gevoel in de groep. Dit ondanks dat de aanleiding voor de verandering een nare gebeurtenis in het leven van Bas, maar ook zijn klasgenootje Ellen, was.

Meer verhalen van hoop

De komende tijd zullen nog meer verhalen van hoop worden opgenomen en uitgezonden. Het allereerste verhaal van hoop werd verteld door Leo Bormans, die een wandelingetje maakte in zijn dorp.

Bekijk een overzicht van alle verhalen van hoop.

Hou de nieuwsbrief van Verus in de gaten voor het volgende verhaal van hoop.

Heb je zelf een hoopvol verhaal of ken je iemand met een hoopvol verhaal? Neem dan contact op met Hade Wouters via hwouters@verus.nl om ook je verhaal van hoop te vertellen. Ook als je een reactie wilt geven dan hoort zij het graag.

Aanmelden voor de Verus nieuwsbrief

Iedere week het laatste nieuws uit het onderwijs